Analytakis TV

Watch live streaming video from Analytakis at livestream.com
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων Αναλυσεις

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ?

Σας δινω επιπεδα Γ.Δ για να ξερετε που εχουμε να παμε. Πανω απο 5.300 μοναδες για να δουμε διορθωση. Το ποσο και ποτε θα σας το πω εγκαιρως. Τα γραφω τωρα για τις Κασσανδρες του κατω και τους ξερολες του Χρηματιστηριου. Για να μην σας λενε οτι θελουν. Βεβαια δεν περιλαμβανω μικροδιορθωσεις που ειναι λογικες. ΜΙΚΡΟΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ μονο. Παρτε μετοχες και απολαυστε ραλλυ. Αυτα για μερικους που λενε κατω και που για μια ακομα φορα πεσανε εξω. Χωρις να λενε τον λογο μιλαγανε για κατω. Να σας πω εγω το λογο. Ειχε ενα μεγαλο discount ο FTSE-20 και καποιοι ευκαιριακοι βγηκαν για προφητιες. Ελα ομως που μετα Χριστον πας προφητης γαιδαρος. Ετσι φαγανε και την προφητια τους, γιατι το discount εκλεισε για πλακα. Μην παρασυρεστε απο κανενα. Αφηστε τις μετοχες να γραφουν κερδη και απολαυστε τα. Για αυτους που οι μετοχες τους δεν εχουν κανει ακομα να μην ανησυχουν. Θα τους αποζημιωσουν με << τρελες >> ανοδους. Για τον φιλο με την ΛΑΝΝΕΤ να του πω μερικα ακομα πραγματα. Την Δευτερα εχει συνελευση για 2 ουσιαστικα πραγματα. Μειωση μετοχικου κεφαλαιου με μειωση της ονομαστικης αξιας των μετοχων και ( reverse split ) δηλαδη μειωση των μετοχων. Επισης την δυνατοτητα προαιρεσης αγορας μετοχων. Μεταφραση ολων. Με την μειωση της ονομαστικης αξιας μετοχων εχουμε. α) Την δυνατοτητα οτι ζημιες θελουμε να καλυψουμε ωστε να δηλωσουμε περισσοτερα κερδη, να το εχουμε τσαμπα. Δεν μας κοστιζει τιποτα αντι η ονομαστικη αξια π.χ απο 1 ευρω να γινει και 10 λεπτα. Ισα ισα η εταιρια θα ξεχρεωθει και θα δηλωνει οτι θελει. ( ειναι μια απο τις νομιμες κομπινες που λεγαμε ) και β) Μειωνουμε τις διαθεσιμες μετοχες με αυξηση της τιμης που και αυτο σημαινει δυνατοτητα αυξησης στην πορεια, του μετοχικου κεφαλαιου με οτι τροπο θελει. Παραμετροι που σημαινει αυτο. Αν ενας επενδυτης εχει π.χ 10000 μετοχες ξαφνικα θα βρεθει με 5000 αλλα με 2πλασια τιμη. Εδω παιζει και ο ψυχολογικος παραγοντας. Ειχα 10000 και η μετοχη δεν εκανε τιποτα. Τωρα εχω 5000 και η μετοχη πιο ακριβη, θα παιξη τωρα? Δεν επαιζε με τα μισα λεφτα.Αρα αν παρει ξαφνικα 1-2 καλες ανοδους θα φυγει. Τι συμαινει αυτο? 1) Εχοντας συνηθησει με τα κομματια που ειχε θα παει σε μια μετοχη που θα μπορει να εχει παλι πολλες μετοχες. Αυτο με την μια του δινει 2 λανθασμενα πραγματα. Να χασει την συνεχεια της ανοδου που θα κανει η μετοχη που ειχε και η κινηση να παει στην καινουργια μετοχη να του δωση πολυ λιγοτερα.
Η αυξηση μετοχικου κεφαλαιου που ειπα παραπανω τι κανει. Μετα απο λιγο καιρο κανουμε αυξηση 1 στις 10 η 1 στη1 με ποσα που καμμια σχεση δεν θα εχουν με την ονομαστικη αξια. Να πως μια εταιρια << παει μπροστα >>.
Προσεξε επισης φιλε μου οτι μπαινει και θεμα αγορας μετοχων που αυτοματα μπορει να κανει χειραγωγηση στην μετοχη.
Με λιγα λογια βλεπω συντομα να 2πλασιαζει σχεδον την τιμη της. Αυτα προς το παρον.
.
.
.
.
Oi χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών

3 σχόλια:

  1. αγαπητε analytakis
    μπορει νομιζεις να γινει κομπινα με την συνενωση των μετοχων lanet και tellepasport ? στην ανταλαγη ?
    π.χ να ριξουν τους μετοχους της Λανετ ?
    μετα το reverse split δεν βλεπεις διορθωση της μετοχης και σε πιο επιπεδο βλεπεις να γινετε το split ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H proigoumenh syneleysh eixe anablythei kai anamename to Reverse Split san thetikh kinish oi perissoteroi nomizw...Ante na doume ti tha ginei...Eyxaristw gia ton xrono sou.
    Filika,
    Mixalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον sfina.Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα εκτος αυτου η αναλογια δεν επηρεαζει την τιμη της ΛΑΝΝΕΤ.Για το reverse split θα τα πουμε στην αλλη συνελευση οπου θα ορισθει και η τιμη. Για την δε διορθωση που θα προκηψει εκ των υστερων θα τα πουμε μολις παρουν αποφαση. Για τον mike τα ιδια.Σιγουρα θα υπαρξει κινηση ειτε με reverse ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή