Analytakis TV

Watch live streaming video from Analytakis at livestream.com
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων Αναλυσεις

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χθες ημουν με καποια παρεα και ακουγα για μια ακομα φορα για τις φουσκες, για τις μετοχες που << δεν ειναι καλες >>, γι αυτες που γραφουν ζημιες κ.λ.π κ.λ.π. Καταλαβετε μια για παντα. Ολα αυτα ειναι παραμυθια. Τι θα πει ειναι καλες και τι κακες.
Μια μετοχη για να μπει στο χρηματιστηριο απαιτουνται καποιες προδιαγραφες. Ποιο ειναι το κοροιδο που εκανε αμαν να μπει στο χρηματιστηριο και θα εβγαινε εξω. Που αλλου θα εβρισκε κοροιδα να στηριζουν την μετοχη του? Και το λεω για 2 λογους. 1ον με τις αυξησεις μετοχικων κεφαλαιων και 2ον με την αγορα των μετοχων του. Βεβαια δεν μιλω για τις καλες εταιριες που υπαρχουν αλλα για τις << αλλες >>. Για να καταλαβετε τι εννοω εξηγω.
Στην μεγαλη πτωση θελω να μου πει καποιος 1 μετοχη που εστω μια φορα τον χρονο δεν εκανε μεγαλη ανοδικη κινηση. Επισης μεχρι σημερα να μου βρη μια μετοχη που ειναι η που δεν ειναι φουσκα, καλη, κ.λ.π που μεσα σε μια οποιαδηποτε χρονια δεν εκανε ανοδικη κινηση. Επισης θελω να μου πει καποιος για τις λεγομενες << καλες >> μετοχες γιατι διορθωνουν και αυτες αφου εχουν καλα στοιχεια. Γιατι να μην πηγαινουν πανω συνεχεια? Καλες δεν ειναι? Γιατι να διορθωνουν αν δεν παιζει κανενα ρολο η τεχνικη αναλυση! Γιατι κυριοι και κυριες ετσι ειναι το συστημα. Οσο αφορα τις εταιριες που καποιος θα μου πει οτι να , εχουν βγει και εκτος χρηματιστηριου τοσες, του απαντω. Παιρνω σαν παραδειγμα μια απο τις τελευταιες που βγηκαν εκτος χρηματιστηριου. Την ΗΙΤ. Τι εγινε λοιπον με αυτην. Ολοι οι βασικοι μετοχοι ειχαν ηδη ξεπουλησει τις μετοχες τους. Καποιοι ειχαν και κατι μικρα υπολοιπα. Τι να κανουν λοιπον για να τα ξεφορτωθουν? Εκαναν λοιπον την μετοχη απο το 0,22 να παει στο 0,67. Μετα την γυρισαν μεχρι 0,43 και μετα την πηγαν μεχρι τα 0,62. Καπου εκει η επιτροπη κεφαλαιαγορας την εβγαλε εκτος ταμπλο. Αριστη κινηση ε? Πιο πριν δεν ειχε καταλαβει τιποτα η επιτροπη. 6.800.000 κινηθηκαν μεσα σε 1 μηνα πριν βγει εκτος ταμπλο. Τοσα αραγε ειχαν ακομα αδιαθετα οι βασικοι μετοχοι? Τελος παντων τι να λεμε.
Συνοπτικα. 1ον Να ξερετε οτι δεν υπαρχει καμμια περιπτωση οσο χαλια και να ειναι μια μετοχη να μην κανει παιχνιδι. 2ον Να ξερετε οτι αυτοι που εχουν τις εταιριες αυτες και ειναι ακομα μεσα στο χρηματιστηριο δεν ειναι κουτοι αλλα ξερουν πολυ καλα τι κανουν. 3ον Να ξερετε οτι αν μια μετοχη δεν εχει τις προυποθεσεις να παιξει οτι υπαρχει και αλλος τροπος να παιξει βλ. εξαγορες - συγχωνευσεις- κατι που θα γινει, αλλα μετα αφου δεν γινει ε τοτε θα διορθωσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου